Profilaxie dentară. Acasă şi la dentist.

îngrijeşte dantura

Profilaxia dentară, cea mai simplă și mai ieftină metoda de tratament. Prin profilaxie se previne îmbolnăvirea dentară și parodontală, preîntâmpinând astfel apariția complicațiilor.

Profilaxia dentară are două roluri

Prevenirea apariției cariei dentare și a bolii parodontale
Prevenirea evoluției cariei dentare, a bolii parodontale și complicațiilor dentare

Metodele de profilaxie dentară acționează pe una sau mai multe categorii de factori. Avem metode de profilaxie care vor încerca să influențeze factorul infecțios, metode care vor acționa pe factorul alimentar și metode care vor influența terenul, calitatea smalțului dentar.

Profilaxie dentara, periaj profesional, detartraj

Există 3 categorii de factori care influențează apariția cariei dentare și a bolii parodontale

Factorul infecțios, microbii şi bacteriile situate în placa dentară. Microbii reprezintă principalul factor cauzator al îmbolnăvirilor dentare și parodontale în lipsa cărora ar fi imposibilă apariția cariei dentare și a bolii parodontale.

Factorul alimentar, reprezentat de cantitatea şi calitatea alimentele pe care le consumați, alimente împărțite în 4 categorii principale: proteine, glucide (zaharuri), lipide și vitamine.

Terenul, calitatea țesuturilor dento-parodontale, calitatea smalțului și a dentinei. Cu cât smalţul şi dentina sunt mai dure, cu atât scade probabilitatea apariției cariilor dentare. Anumite metode de profilaxie au ca scop creșterea durității smalțului dentar.

Metode de profilaxie dentară

Igienă orală este cea mai importantă metodă de profilaxie, în sensul în care, fără o igienă bucală corectă toate celelalte metode de profilaxie nu își mai au sensul. Igiena orală se efectuează de către dvs. însă la cabinetul stomatologic vă putem explica cum trebuie efectuată corect şi vă putem recomanda anumite paste de dinţi/periuţe în funcţie de profilul dvs. stomatologic.

Periajul profesional. Se realizează de către medicul stomatolog cu ajutorul instrumentelor mecanice. Periajul dentar profesional are rolul de a îndepărta placa dentară. Este foarte eficient.

Detartrajul. Se realizează de către medicul stomatolog cu ajutorul instrumentelor speciale bazate pe ultrasunete. Frecvenţa acestuia este de 1/2 ori pe an.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor. O metodă foarte eficientă prin care se preîntâmpină stagnarea microbilor în șanțurile și fosetele molarilor și premolarilor prevenind astfel apariția cariilor la acest nivel.

Depistarea și tratarea cariilor incipiente. Printr-un consult stomatologic regulat se va depista si preveni evoluția cariilor și apariția complicațiilor. Cariile mici sunt ușor și relativ ieftin de tratat.

Profilaxia pentru factorul alimentar. Evită dulciurile şi sucurile carbogazose, nu exagera cu citricele, murăturile, vinul roşu şi cafeaua, in general nu exagera cu alimentele lipicioase (inclusiv fructele uscate). Fără restricţii la ouă, produse lactate, carne, peşte, fii adeptul legumelor cu frunze verzi (broccoli), fructelor şi legumelor bogate în apă (ţelină, morcovi) şi bineînţeles consumă cel putin un măr pe zi 🙂

Profilaxia pentru teren. Metode stomatologice menite să crească rezistența smalțului dentar. Cea mai importantă metodă este fluorizarea.

>> Profilaxia dentară efectuată în cabinetul stomatologic <<

  • Misiunea noastră

    Stomatologie, relaxare, încredere și siguranță, dentist bun Bucuresti, endodont, endodontie

    Fii parte din misiunea noastră

  • Echipa

    Dentist bun Bucuresti

    Echipa de medici

  • Contact

    Pagina contact stomatologie Bucuresti, Militari, Sector 6, dentist bun endodont

    Contact cabinet stomatologic

  • Stomatologie

    Servicii stomatologie, Profilaxie, Estetica dentara, Parodontologie, Endodontie, Implantologie, Chirurgie, Protetica, Pedodontie

    Stomatologie Bucureşti

  • Preţuri stomatolog

    Preturi stomatologie, preturi dentist, Bucuresti, cat te costa sa mergi la stomatolog

    Preţuri stomatologie