Ortodonţie, îndreptarea poziţiei dinţilor, aparate dentare

În medicina dentară, ortodonţia se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare, în special cu ajutorul aparatelor ortodontice (aparate dentare). Rolul principal este de a îndrepta poziţia dinţilor, de reglare a muşcăturii (ocluziei) şi a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Ortodonţie, îndreptarea poziţiei dinţilor, aparate dentare

Aparatele dentare fiind de mai multe tipuri, fixe sau mobile, vizibile sau invizibile, se recomandă individual de către ortodont. Aparatele dentare acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor, prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor.

Tipul de aparat dentar este recomandat de medicul dentist ortodont în funcţie de severitatea anomaliilor dentomaxilare depistate.

Ştiaţi că: pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit şi pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi parodontopatiei. Dinţii stâmbi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, cu consecinţe precum dureri de cap, disfuncţia articulației temporo-mandibulare şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.

Ortodonția nu mai este o ramură care se adresează doar copiilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă, existând chiar şi aparate dentare “invizibile” pentru persoanele care nu îşi doresc să se vadă că folosesc un astfel de aparat ortodontic.

Pe lângă înbunătăţirea aspectul fizionomic pe care îl conferă tratamentele ortodontice (uneori schimbările de fizionomie sunt drastic îmbunătățite), aceste tratamente conferă și o stare de sănătate a aparatului dentomaxilar.

Durata unui tratament ortodontic variază foarte mult, în funcție de diverşi factori precum complexitatea problemelor ce necesită tratament dar şi de colaborarea pacientului.

Un tratament endodontic poate avea o durată între 1 – 3 ani, în general 18-24 luni.

  • Misiunea noastră

    Stomatologie, relaxare, încredere și siguranță, dentist bun Bucuresti, endodont, endodontie

    Fii parte din misiunea noastră

  • Echipa

    Dentist bun Bucuresti

    Echipa de medici

  • Contact

    Pagina contact stomatologie Bucuresti, Militari, Sector 6, dentist bun endodont

    Contact cabinet stomatologic

  • Stomatologie

    Servicii stomatologie, Profilaxie, Estetica dentara, Parodontologie, Endodontie, Implantologie, Chirurgie, Protetica, Pedodontie

    Stomatologie Bucureşti

  • Preţuri stomatolog

    Preturi stomatologie, preturi dentist, Bucuresti, cat te costa sa mergi la stomatolog

    Preţuri stomatologie