Parodontologie, tratează gingivita și parodontita marginală

Parodontologia este ramura stomatologică care se ocupă cu afecțiunile aparatului de susținere a dintelui în os, aparat numit parodonțiu marginal. În general, parodontologia se ocupă cu studiul a două afecțiuni importante : gingivita și parodontita marginală. Aceste afecțiuni constituie boala parodontală.

trataement gingivita, pungi parodontale, parodontita

Care sunt cauzele afecțiunilor parodontale ?

Cauzele bolii parodontale sunt microbii situați în placa dentară sau tartrul dentar care aderă de dinții, care provoacă gradual infecții ale gingiei, ligamentelor de susținere a dintelui și, în final, ale osului alveolar. În stadiile avansate ale bolii, datorită distrucților osoase provocate de infecție, apare mobilitatea dintelui.

Care sunt principalele semne ale bolii parodontale ?

>> Află mai multe pe blog <<

Care este tratamentul bolii parodontale ?

Tratamentul bolii parodontale depinde de stadiul ei :

a. Tratamentul profilactic

Este cel mai eficace tratament deoarece preîntâmpină apariția bolii. Se realizează printr-o igienă bucală riguroasă și corectă și prin controale periodice regulate efectuate minim de 2 ori pe an.

În cadrul acestora, se va efectua un detartraj complet cu ultrasunete și un periaj profesional, preîntâmpinând astfel apariția plăcii dentare.

b. Tratamentul în fazele incipiente

Constă în îndepărtarea factorilor care favorizează infecția : tartru, placa bacteriană. Pentru aceasta, se efectuează un detartraj și un periaj profesional asociat cu instrucțiuni privind o igienă bucală corectă și, apoi, monitorizarea pacientului. În urma acestor măsuri, în cele mai multe cazuri boala regresează.

c. Tratamentul în fazele medii

Pe lângă manoperele descrise mai sus, se mai efectuează și un chiuretaj subgingival, tratamente de surfasaj și planare radiculară profesionale precum și măsurarea adâncimii pungilor parodontale în vederea monitorizării evoluției infecției.

d. Tratamentul în fazele avansate

În cazurile avansate, cu distrucție osoasă masivă, este nevoie de un tratament complex care implică de cele mai multe ori și metode chirurgicale precum operații cu lambou sau adiție de os.

 • Misiunea noastră

  Stomatologie, relaxare, încredere și siguranță, dentist bun Bucuresti, endodont, endodontie

  Fii parte din misiunea noastră

 • Echipa

  Dentist bun Bucuresti

  Echipa de medici

 • Contact

  Pagina contact stomatologie Bucuresti, Militari, Sector 6, dentist bun endodont

  Contact cabinet stomatologic

 • Stomatologie

  Servicii stomatologie, Profilaxie, Estetica dentara, Parodontologie, Endodontie, Implantologie, Chirurgie, Protetica, Pedodontie

  Stomatologie Bucureşti

 • Preţuri stomatolog

  Preturi stomatologie, preturi dentist, Bucuresti, cat te costa sa mergi la stomatolog

  Preţuri stomatologie